Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Božić u Domu za decu “Mladost“
 
 

Božić u Domu za decu “Mladost“

pokloni_bozic_devartGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci Slavica Saveljić posetili su danas Dom za decu bez roditeljskog staranja “Mladost“. Radost najlepšeg hrišćanskog praznika deca Doma podelila su sa predstavnicima Grada i ljudima koji im pružaju pomoć tokom čitave godine.

Briga o deci ima najviši prioritet u okviru lokalne socijalne politike. Sa dečijim Domom Mladost, Grad je razvio čitavu plejadu usluga namenjenih deci i mladima Kragujevca. Ono što smatram izuzetno dobrim, pored brojnih programa namenjenih deci koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, je saradnja mladih iz prirodnog okruženja i dece Doma - istakla je Slavica Saveljić, član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci. U narednom periodu razvijaćemo sve one sadržaje koji su značajni za decu, pre svega programe prevencije obzirom na to da preko hiljadu dece godišnje prođe kroz različite sadržaje Centra za mlade u razvoju - dodala je tom prilikom član Gradskog veća.

Danas je oko dvadesetak mališana dobilo božićne poklone dok će ostali korisnici usluga Doma svoje poklone dobiti nakon praznika. Prema rečima Momira Borića, direktora Centra za socijalni rad, usluge Doma prima oko sedamdesetak mladih koji pripadaju različitim programima.

Pored pružanja smeštaja deci bez roditeljskog staranja, u saradnji sa lokalnom samoupravom razvijen je čitav niz novih usluga kojima je cilj socijalizacija ove dece. U protekloj godini smo uspeli da savladamo sve teškoće koje inače prate rad ovakvih institucija i realizujemo planirane programe u čemu je pomoć naročito pružala lokalna samouprava ali i veliki broj donatora - istakao je Momir Borić, direktor Centra za socijalni rad. Pred nama je godina u kojoj nas čeka razvoj mnogih novih usluga utvrđenih prema aktu mreže ustanova za socijalna pitanja donet od strane Vlade Republike Srbije. Pre svega to se odnosi na otvaranje Centra za porodični smeštaj za teritoriju Centralne Srrbije a koji predstavlja stepen veće podrške hraniteljskim porodicama i boljoj zaštiti dece - dodao je direktor Borić.

Pored predstavnika Grada decu iz Doma posetili su i članovi Udruženja pčelara, predstavnik Udruženja samohranih roditelja kao i poljoprivrednici Udruženja ''Seljak'' iz Cvetojevca koji su se pobrinuli za bogatu božićnu trpezu

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');