Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata
 
 

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata

CentarRKcirUniverzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu organizuje trodnevnu manifestaciju "Studentski dani" (plato ispred Rektorata, 25/26/27. maj 2011, 11-15h), koja će simbolično prikazati put jednog brucoša od prvog studentskog do prvog radnog dana.

Na ovoj manifestaciji možete besplatno predstaviti Vašu kopmaniju/preduzeće, te Vam upravo iz tog razloga u prilogu šaljemo i upitnik povodom učešća na "Studentskim danima". 

A da bismo se i mi Vama propisno predstavili, u nastavku možete pročitati ukratko ličnu kartu Centra.

Kako bi izašao u susret potrebama svojih studenata, Univerzitet u Kragujevcu 2007. godine, u saradnji sa Fondacijom Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje, osniva Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata. Glavna uloga Centra je da pruži pomoć i informacije potrebne našim studentima i da, kroz svoje aktivnosti, poveže akademsku i poslovnu zajednicu. Da bi  postigao taj cilj, Centar, organizuje i realizuje brojne manifestacije kako bi se studenti informisali o mogućnostima za dalje profesionalno usavršavanje (postdiplomske studije, programi stipendiranja, studijski i stručni boravci, prakse, volontiranje i stručna usavršavanja), kao što su prezentacije, Sajmovi stipendija, Infodani i sl. Centar takođe organizuje različite seminare, radionice, kurseve i predavanja, kako bi studentima i mladim diplomcima pomogao u razvijanju praktičnih veština i znanja koja su im potrebna za prvi korak ka karijeri.  Kako je značaj posedovanja praktičnih znanja i veština još tokom studija sve veći, Centar se trudi da, kroz uspostavljanje saradnje sa kompanijama u gradu i okolini, svojim studentima omogući programe praksi, volontiranja i stručnog usavršavanja. Na taj način, kompanije i poslodavci imaju prostora da se promovišu i predstave, a, pre svega, da obrazuju mlade i na taj način oblikuju svoj budući kadar. Studenti, s druge strane, imaju mogućnost da vide i iskuse kako jedna kompanija radi, kao i da svoja znanja praktično primene i dopune drugim veštinama i znanjima.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');