Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan grada - "Joakim fest"
 
 

Dan grada - "Joakim fest"

Grb-KragujevacDan grada, biće obeležen brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim manifestacijama koje će trajati do kraja maja. I ove godine, biće održana karnevalska povorka gradskim ulicama,''Joakim fest'', ''Zlatna iskra'' kao i đurđevdanski koncerti popularnih izvođača. 

Izložbe, koncerti klasične i popularne muzike, opera, čak 5 festivala, jedna filmska premijera i niz sportskih događaja, samo je deo dvomesečnog programa kojim se obeležava Dan grada. 

Kragujevac pokazuje da je svestan svoje istorijske uloge u stvaranju moderne Srbije rečeno je u Gradskoj upravi na predstavljanju manifestacija koje se organizuju povodom Đurđevdana.

Tradicionalno ''Joakim fest'' koji se održava od 7.do15.maja, pozorišnoj publici pružiće najbolje ovogodišnje predstave domaćih dramskih pisaca.

Najmladjim Kragujevčanima tokom 13.međunarodnog lutkarskog festivala biće predstavljena pozorišta iz Kine, Irana, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a u Pozorištu za decu već 29.aprila i premijera domaćeg filma Beli lavovi uz prisustvo glumačke ekipe. I ove godine za Đurđevdan, biće organizovana karnevalska povorka ulicama grada.

Na sam Dan grada, na svečanoj sednici Skupštine biće uručena priznanja najzaslužnijim građanima. Kako su rekli organizatori, ove godine, program je pripremljen sa manje novca ali više truda, pa su sredstvima iz budžeta i uz pomoć sponzora jedino organizovani đurđevdanski koncerti, na kojima će nastupiti Severina, Haris Džinović, Željko Joksimović, Jelena Tomašević kao i Kiki Lesandrić.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži