Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Jeftiniji doprinosi za one koji sami uplaćuju
 
 

Jeftiniji doprinosi za one koji sami uplaćuju

racunicaRepublički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. maja primenjivaće novi cenovnik za uplatu doprinosa. U naredna tri meseca svi koji sami uplaćuju staž izdvajaće manje novca, jer će meseče rate biti niže od dosadašnjih za 2,8 odsto.

Tako će najniža uplata u maju, junu i julu iznositi 3.758 dinara, a najviša 53.678 dinara.

U PIO Fondu objašnjavaju da je do razlike u ceni došlo zbog redovnog usklađivanja cene doprinosa sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu.

Najveći broj osiguranika se odlučuje za najskromnije osnovice. Ima međutim i onih koji su nastavili da uplaćuju onoliko koliko bi izdvajali da su ostali u radnom odnosu. Najmanje je onih koji uplaćuju po najvišim tarifama.

Obrazac za plaćanje doprinosa za penzije može se dobiti u bilo kojoj filijali PIO fonda Na tom formularu se upisuje željeni iznos i on se može menjati svakog meseca, u zavisnosti od toga koliko građani žele da izdvajaju za doprinose. Na osnovu ovog obrasca izdaje se rešenje i može da se počne sa uplatama. Plaćanje je do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');