Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Žetva nagrada informatičara PMF-a
 
 

Žetva nagrada informatičara PMF-a

PMF-KragujevacStudenti kragujevačkog Prirodno-matematičkog fakulteta Stefan Nikolić, Nikola Nikolić, Predrag Radenković i Lazar Agatonović, mentor im je dr Boban Stojanović, osvojili su drugo mesto na srpskom finalu najvećeg svetskog takmičenja u informacionim tehnologijama „Majkrosoft imedžin kup 2011“ (Microsoft Imagine Cup 2011).

Učestvovale su ekipe pet naših fakulteta, a Kragujevčani su predstavili dizajnirani softver namenjen  za pomoć pri realizaciji nastave anatomije na medicinskim fakultetima, kao i izuzetno koristan alat u kliničkoj praksi, hirurgiji i medcini uopšte.

Iako na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu  studijska grupa za informatiku radi tek nekoliko godina studenti i  nastavnici ostvarili su zapažene rezultate  na naučnom planu i u saradnji sa privredom.

Da podsetimo, studenti Đorđe Krečar, Miljan Pantić i Miloš Blagojević osvojili su treće mesto, u konkurenciji 15 radova, na takmičenju prirodno-matematičkih fakulteta iz celog regiona Balkana, na „Primatijadi 2011“ održanoj u Čanju, u Crnoj Gori. Takođe, Nikola Nikolić, student prve godine master studija informatike na PMF-u dobitnik je Novum nagrade koja se dodeljuje studentima informaciono-telekomunikacionih smerova pet fakulteta u Srbiji.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');