Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici Zastave sklapaće autobuse?
 
 

Radnici Zastave sklapaće autobuse?

radnici-zastaveKragujevac -- Deo od 1.566 Zastavinih radnika koji su ostali bez posla, mogao bi umesto automobila da sklapa autobuse u firmi "Vulović" ili prikolice u firmi "Ema" iz Knića. Ta dva preduzeća ugovorila su ozbiljne poslove za ovu godinu i tražiće nove radnike, dok je šansa preostalih - posao u privatnom sektoru ili kod budućih "Fijatovih" kooperanata, kaže Ljiljana Petrović, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ona je dodala da ova služba priprema oko 45 programa, a predviđeno je da se svaki radnik opredeli za najmanje tri različite obuke.“Sa svakim bivšim radnikom biće obavljen razgovor, kako bi se u skladu sa njegovim formalnim obrazovanjem, radnim iskustvom, i ličnim afinitetima, napravio najkvalitetniji plan obuke”, kaže Petrovićeva.

Projekat je, kako dodaje, organizovan u saradnji sa srednjim školama, a Nacionalna služba će organizovati i nekoliko svojih treninga, koji bi trebalo da im pomognu pri traženju novog posla. Posle toga biće donete stručne odluke, odnosno svojevrsne preporuke radnicima u kom sektoru bi trebalo da traže posao.

U ovoj filijali kažu da će radnici novo zaposlenje najlakše naći u privatnom sektoru i u manjim radnjama, kao što su automehaničarske, autoelektričarske, limarske.

Veliki broj "Zastavinih" radnika je već stručan za te poslove, a na tržištu postoji potražnja za tim zanimanjima. Pored toga, radnicima će biti ponuđena i potpuna prekvalifikacija, kao što je obuka za kuvare, konobare, radnike na građevini. Uglavnom za poslove koji se traže na birou.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži