Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Deca Kragujevca za lepši grad
 
 

Deca Kragujevca za lepši grad

decakragujevcaGrupa kragujevačkih entuzijasta nedavno je pokrenula internet portal namenjen isključivo deci, ali svih uzrasta, od predškolaca do srednjoškolaca. Portal “Deca Kragujevca”, kako je nazvan, nastao je od ideje da klinci i klinceze stalno budu angažovani na različite načine, takođe, i sa željom da da budu uključeni u sve društvene tokove i aktivnosti, kaže urednik portala, Jasna Milanović. 

Tako su nosioci ove priče, inače odrasli, Jasna Milanović, Goran Joksimović, učitelj, Ana Radosavljević iz Udruženja “Roditelj”, Mirjana Manić, vaspitač, ali i mnogi drugi, u programu obeležavanja Dana grada organizovali literalni i likovni konkurs za decu, na temu “Moj san, moj lepši grad”.

Takmičenje se odvijalo u više uzrasnih kategorija, a najvredniji su bili predškolci, pa je odlukom stručnog žirija u toj kategoriji dodeljeno i najviše priznanja.

U nadmetanju za najbolji likovni rad konkurisalo je preko 200 crteža, kolaža, pravih malih slikarskih dela, dok je na literalni konkurs pristiglo oko 30 književnih radova, stvaranih isključivo dečjim perom.

“Deca Kragujevca“ imaju podršku i od lokalne samouprave, a uz pomoć sponzora, izdavačke kuće “Kreativni centar”, obezbeđene su i prigodne nagrade za najbolje. Knjige i diplome dodeljene su na otvaranju izložbe nagrađenih radova.

Svečanost je obogatila petnaestominutna šaljiva predstava učenika odeljenja IV3, Osnovne škole „21. oktobar“, a otvorila ju je Slavica Đorđević, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite kulturne baštine i uređivanje grada. Tom prilikom, ona je izjavila da je broj pristiglih radova daleko prevazišao očekivanja, što jasno pokazuje koliko mladi Kragujevčani imaju dara, ali i da imaju svoj stav o lepoti i izgledu grada.

Izložba nagrađenih radova otvorena je u odeljenju bibilioteke “Vuk Karadžić” u Staroj radničkoj koloniji i trajaće do 20. maja, a zainteresovani mogu da je pogledaju tokom celog dana.

Slične manifestacije, kako je najvaljeno, očekuju nas i u narednom periodu. To su velika letnja izložba svih dečjih radova pristiglih na ovaj konkurs, a s jeseni i takmičenje za najbolju dečju fotografiju sa motivima grada Kragujevca.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');