Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bazen u Kragujevcu primaće 1.500 plivača
 
 

Bazen u Kragujevcu primaće 1.500 plivača

 

kragujevac-bazenKragujevac - Kompleks će imati 5.600 kvadrata. Kragujevac će dobiti zatvoreni olimpijski bazen sa pratećim sadržajima, fitnes centrom, lokalima i VIP ložama, na prostoru Velikog parka, čime će biti ostvaren dve decenije star san Kragujevčana da dobiju ovakav objekat. Bazen će moći da primi od 1.000 do 1.500 plivača, a na tribinama će moći da se smesti oko 300 gledalaca. Olimpijski bazen površine 5.643 kvadratna metra jedinstvena je i trenutno najveća investicija ove vrste u Srbiji, a sredstva u iznosu od četiri miliona evra obezbedili su Ministarstvo omladine i sporta i grad Kragujevac.Na školjki pored postojećih otvorenih bazena, u Velikom parku, uveliko se radi, kopaju se i obeležavaju temeljne stope, a sa gradilišta je za samo petnaestak dana koliko je proteklo od postavljanja kamena temeljca, već iskopano i odvučeno osam hiljada kubika zemlje. Na prostoru na kom se sada vidi samo bezdan i građevinske mašine, nići će jedan od najlepših sportsko-rekreativnih centara u Srbiji, koji će pre svega koristiti sami Kragujevčani.

 

Budući zatvoreni bazen biće na tri nivoa i sastojaće se od podrumskog dela, prizemlja i spratnog dela. U podrumskom delu biće smeštene tehničko-energetske prostorije i mašinsko odeljenje, na nivou prizemlja je ulaz i prostor za kabine, i bazen dimenzija 50 puta 25 puta 2,1 metar, a na spratnom delu nalaziće se prostor za publiku, kafe restoran i novinarska loža. Na prostoru za publiku biće mesta za oko tri stotine posetilaca. Ono što je možda važnije, prostor sa olimpijskim bazenom omogućiće Kragujevčanima mesto na kome će se svakodnevno organizovati sportska dešavanja, druženja i za Kragujevac potpuno nov društveni život. Zatvoreni bazen je veliki san Kragujevčana koji se ostvaruje. On će biti važan za sve građane, a onda i za sport našeg grada. Kragujevac je prestonica atletike, u njemu izrastaju i ponosimo se košarkašima, odbojkašima, fudbalerima, i verujem da ćemo i u vaterpolu imati uspeha - rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Zatvoreni bazen gradi beogradska kompanija „Deneza M inženjering“, koja je do sada izgradila više kapitalnih objekata u Srbiji. Kako kaže Viodran Đikić, šef gradilišta, ova kompanija gradila je, pored ostalog, „Delta Siti“ i „Ušće“ u Beogradu, trenutno gradi kompleks hotela na Staroj planini, što je sasvim dovoljno kao referenca za kvalitet i izgradnju bazena u Kragujevcu. Za razliku od sličnih objekata takozvanih američkih bunkera, sportsko-rekreativni kompleks u Velikom parku najvećim delom biće u staklu i prepun svetla. Rok za završetak radova je deset meseci.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži