Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac 38 miliona za Arterske bunare u selima
 
 

38 miliona za Arterske bunare u selima

dinarGrad Kragujevac je, kroz agrarni budžet, i ove godine izdvojio 38 miliona dinara za kopanje novih arterskih bunara. U ovoj godini urađena su četiri nova, a u planu je da se ukupno iskopa 23 bunara. 

Proogram rešavanja vodosnabdevanja na selu kopanjem arterskih bunara sprovodi se od 2008. godine. Do sada je urađeno 65 bunara, a u ovoj godini iskopana su četiri bunara i to u Resniku, Gornjoj Sabanti i Cerovcu. Svi arterski bunari imaju projektnu dokumentaciju, 32 vodovoda su kompletno završena i 1.600 domaćinstava već koristi vodu sa ovih bunara. Grad Kragujevac preko Agrarnog budžeta finansira istražne radove, izradu eksploatacione bušotine, projektnu dokumentaciju, primarnu mrežu, rezervoare za vodu i pumpu, a korisnici plaćaju razvod mreže od rezervoara do svojih domaćinstava, vodomere i priključak za struju. 

U Pajazitovu i Gornjim Jarušicama radovi su već u toku, a u planu je da se do kraja godine urade i bunari u Gornjoj Sabanti, Velikim Pčelicama, Čumiću, Drači, Drenovcu, Kamenici, Opornici, Velikim Sagubinama, Kotražu. Zainteresovani meštani pre početka izgradnje bunara moraju da registruju udruženja ili vodne zajednice i potpišu sporazum o zajedničkom vodovodu sa Gradskom upravom za privredne resurse.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');