Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevčani dišu po - Zakonu
 
 

Kragujevčani dišu po - Zakonu

kragujevaccentarKoncentracija prašine na više od 10 lokacija u Kragujevcu, prema merenjima Instituta za javno zdravlje, obavljenim prošlog meseca, nije bila iznad zakonom dozvoljene granice.

Međutim, prema informaciji iz Instituta za javno zdravlje „Kragujevac“, u industrijskoj zoni kod Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, i u centru grada, kod „Štafete“, izmerene količine čađa i azotovih oksida bile su iznad tolerancije.

Iz Instituta, kao kratkoročne mere za ublažavanje ovih problema i poboljšanje kvaliteta vazduha predlažu  redovno čišćenje i pranje ulica i trotoara, a kao dugoročne ozelenjavanje javnih površina i smanjenje frekventnosti saobraćaja u gradskom jezgru, kao i smanjenje individualnih ložišta na čvrsta goriva.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');