Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ciuha izlaže u Kragujevcu
 
 

Ciuha izlaže u Kragujevcu

kragujevac-1U kragujevačkoj Galeriji Rima, u četvrtak 26. maja biće otvorena izložba slovenačkog slikara Jože Ciuhe, umetnika koji živi i stvara u Parizu. Izložbu sa 25 slika različitih dimenzija u tehnici akrila na platnu i panelu, otvoriće književnik Vidosav Stevanović.

Postavka obuhvata slike koje srpska publika nije imala priliku da vidi, ali i slike koje nisu mogli videti ni posetioci nedavno završene Ciuhine retrospektivne izložbe u Zagrebu.

Prema informacijama iz Galerije Rima, izloženi radovi predstavljaju autentičnu likovnu poetiku po kojoj je Ciuha prepoznatljiv i zbog koje je poštovan u čitavom svetu.

Ciuha je jedan od retkih živih evropskih umetnika kojima se ukazala čast da izlažu u Van Gogovom muzeju u Amsterdamu, a među 400 samostalnih izložbi ističu se one u Tokiju, Moskvi, Parizu, Veneciji, Milanu, Los Anđelesu i drugim, mnogobrojnim gradovima sveta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži