Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Šumadijski poljoprivrednici u protestu, nisu ih pustili u Beograd
 
 

Šumadijski poljoprivrednici u protestu, nisu ih pustili u Beograd

strajk_kod_opstinePoljoprivrednici iz Šumadije danas su protestovali na trgu ispred Skupštine grada nezadovoljni agrarnom politikom Vlade Srbije. Ratari u Šumadiji zatečeni su odlukom Vlade da ukine subvencije za poljoprivrednu proizvodnju i ograniči regresiranu naftu i dotacije za obnovu mehanizacije.

Grad Kragujevac u potpunosti podržava zahteve poljoprivrednika. Kako je rekla pomoćnica gradonačelnika zadužena za agrar Snežana Živanović Katić, nedopustivo je da država na sredini godine donese odluku da promeni politiku i ne isplati poljoprivrednicima ono što im je obećano.

Poljoprivrednici su se pred Skupštinu grada, simbolično, dovezli traktorima. Najavljeno je da će protesti biti nastavljeni pred Vladom Srbije.

Poljoprivrednici iz cele Srbije pokušavaju da traktorima krenu za Beograd, ali im policija ne dozvoljava izlazak na glavne puteve, izjavio je u ponedeljak predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.

"Poljoprivrednici iz svih krajeva Srbije u grupama od nekoliko desetina do nekoliko stotina, pokušavaju da iz svojih mesta traktorima krenu u Beograd, ali im policija brani kretanje i ne dozvoljava izlazak iz njihovih mesta", kazao je Kiš agenciji Beta.

On je naglasio da su se poljoprivrednici odlučili da traktorima dodju u Beograd, jer ne mogu više da čekaju i da slušaju prazna obećanja.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');