Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevčani piju mikrobiološki ispravnu vodu
 
 

Kragujevčani piju mikrobiološki ispravnu vodu

vodovodCentar za higijenu i humanu ekologiju u sklopu koga postoji laboratorija sanitarne hemije, u kojoj se ispituje fizičko hemijska ispravnost vode, predstavljen je u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje.

Na jučerašnjem kooridinativnom sastanku Instituta za javno zdravlje Kragujevac govorilo se o metodi, opremi i zakonskoj regulativi koja se odnosi na fizičko hemijsko i mikrobiološko ispitivanje, kako kvaliteta tako i bezbednosti vode za piće, pa samim tim i mineralne vode. Institut je na ovaj način korisnicima usluga, pre svega vodovodima, pokazao novu metodologiju uvedenu pre svega nabavkom nove opreme. Osim klasičnih volumetrijskih metoda u oblasti fizičko hemijskih ispitivanja, sve više su zastupljene instrumentalne metode.

Kada je reč o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće može se reći da su vode iz Šumadijskog okruga mikrobiološki ispravne, dok je veoma mali procenat mikrobiološki neispravnih voda. Taj procenat je nešto veći kada je reč o hemijskoj neispravnosti, iako su i takve vode zdravstveno ispravne i mogu se koristiti u ishrani.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');