Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Očistimo Šumarice" - velika akcija u subotu
 
 

"Očistimo Šumarice" - velika akcija u subotu

ocistimo_srbijuKomunalne službe i oko dve hiljade volontera u subotu će čistiti Šumarice. Uređenje spomen parka planirano je u okviru akcije Ministarstva životne sredine ''Očistimo Srbiju'' . Prioritet je uređenje površina oko trim staza, uklanjanje samoniklog rastinja ali i divljih deponija. Istog dana, učenici osnovnih škola očistiće svoja školska dvorišta.

U jednom od najvećih parkova šuma u Evropi, Šumaricama, koje se prostiru na preko 360 hektara, u subotu će biti organizovana najmasovnija ekološka akcija čišćenja i uređenja ovog prostora. Kako kažu organizatori cilj je proširenje staza za šetnju i rekreaciju građana ali ekološka održivost. Do sada je prijavljeno preko hiljadu volontera iz ekoloških udruženja i drugih nevladinih organizacija iz Kragujevca pa se pretpostavlja da će zajedno sa zaposlenima iz komunalnih službi, Šumarice u subotu čistiti oko 2000 ljudi.

Radiće se pre svega na uklanjanju samoniklog rastinja duž trim staza i na šumovitim površinama, ali i divljih deponija koje su na obodu parka. 

Ministarstvo životne sredine za učesnike akcije pripremilo je zaštitne rukavice, dok je grad obezbedio osveženje. Akcija čišćenja Šumarica počeće u 9 časova ispred muzeja ''21.oktobar'' a mogu se priključiti i svi oni koji žele da imaju ekološki čist i uređen prostor za šetnju.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');