Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Komšije daju dozvolu za držanje psa u stanu
 
 

Komšije daju dozvolu za držanje psa u stanu

pasKragujevčani koji žele da drže psa u stanu ili u kući u zajedničkom dvorištu, moraće da imaju potpisanu saglasnost svih komšija, ili će biti suočeni sa kaznom od 2.500 do 75.000 dinara. Ovo je samo deo proširenih ovlašćenja koje bi današnjom odlukom Skupštine grada trebalo da dobije kragujevačka komunalna policija.  

Nakon današnje sednice Skupštine grada komunalna policija imaće proširena ovlašćenja za izricanje mandatnih kazni i za podnošenje prekršajnih prijava.

- Kazne koje će odmah izricati komunalni policajci će mnoge da iznenade, ali sve je to zarad zavođenja reda. Komunalna policija će imati posebna ovlašćenja kada su u pitanju oblasti uređenja grada, održavanje čistoće, pijace i držanja domaćih životinja - kaže Dušan Župljanić, načelnik uprave za inspekcijske poslove. Od sada će komunalni policajci na licu mesta, kada je u pitanju oblast držanja životinja, fizička lica kažnjavati sa iznosom od 2.500 do 75.000 dinara ako, pored ostalog, čuvaju podmladak pasa ili mačaka koji je stariji od tri meseca, ali i ako čuvaju kućnog ljubimca u stanu bez pisane saglasnosti svih stanara zgrade (do sada je bila potrebna saglasnost polovine stanara). Čak će i golubari, ako žive u zajedničkom dvorištu, morati da budu u dobrim odnosima sa svima koji tu žive ako žele da zadrže svoje kaveze. Na licu mesta će biti kažnjeni i oni koji na kapiji dvorišta nemaju natpis „čuvaj se psa“.

- Ja imam mačku, a živim u zgradi sa 65 komšija. Sa dvoje nisam u dobrim odnosima, i znam da oni neće da mi potpišu odobrenje da je čuvam. Mislim da su ljudi veći problem od kućnih ljubimaca, i da treba da se donese i uredba koja će da zaustavi one sa viših spratova da bacaju kese sa đubretom sa terasa i prozora, i one koji zalivaju cveće crevom i ako polivaju veš svojih komšija - priča Jovanka Petrović, penzionerka koja živi na Lepeničkom bulevaru.

Novo je i to što će na licu mesta kaznu od 50.000 do milion dinara platiti pravna lica kojima u transportu iz kamiona ispada građevinski materijal ili ogrev. Odmah slede kazne i onima koji ne održavaju fasade, dvorišta, postavljaju roštilje i mangala za pečenje prasića i jagnjića u letnjim baštama.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');