Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zagor u Kragujevcu
 
 

Zagor u Kragujevcu

zagorU Kragujevcu je počela trodnevna međunarodna Strip konferencija,na kojoj će biti organizovana proslava 50 godina od nastanka serijala Zagor, najpopularnijeg strip-junaka na prostorima bivše Jugoslavije.

Zagor je svoje  prvo izdanje  imao u Italiji 15. juna 1961. godine.Direktor nevladine organizacije Milenijum Vladimir Paunović rekao je da tim povodom u Kragujevac dolaze Zagorovi autori Moreno Buratini i Joevito Nučio iz italijanske izdavačke kuće Serđio Boneli, kao i brojni autori iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Prema navodima organizatora, cilj ovog jedinstvenog regionalnog događaja je promocija i razvoj stripa kao oblasti vizuelne umetnosti u centralnoj Srbiji, a moto okupljanja je "Srbija čita stripove".

U naredna tri dana biće održana predavanja o stripu kao umetnosti, a poznati domaći i strani autori držaće školu crtanja. Organizatori tog skupa, kragujevačka Nevladina organizacija Milenijum i Udruženje Svet stripa, najavljuju veliku berzu stripova i izložbu crteža domaćih autora stripa.

Izvor: StudioB

Komentari  

 
-1 #2 goran 03-07-2011 10:59
gde se nalazi konferencija
Citiraj | Prijavi administratoru
 
 
+1 #1 goran 03-07-2011 10:58
gde se nalazi konferencija ?
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');