Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nagrađeni najbolji učenici Šumadije
 
 

Nagrađeni najbolji učenici Šumadije

aci-generacijePovodom završetka školske godine, Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije u saradnji sa “Politikom“ AD i ove godine je nagradilo učenike generacije osnovnih i srednjih škola. U sali Pozorišta za decu, 70 osnovaca i srednjoškolaca iz šumadijskog okruga koji su postigli izuzetne rezultate u učenju dobili su album "Znamenite ličnosti Srbije", koji čini zbirka od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su srpskoj kulturi ostavili neprocenjiv duhovni kapital.

Nagrade su uručili Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete i nauke i Petar Radosavljević, izvršni direktor "Politike".

- Ova nagrada predstavlja priznanje celokupne zajednice, države i privrede, onima koji postižu izuzetne rezultate u znanju i predstavljaju lidere u svojoj generaciji, istakao je pomoćnik ministra. On je naveo da se ovoj akciji pridružio veliki broj privatnih, društveno odgovornih kompanija.

Dragoslav Milošević, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje naglasio je da u vremenu poremećenih društvenih vrednosti, grad Kragujevac želi da podstiče i neguje talente i podrži njihov proces obrazovanja što je najsigurnija investicija za budućnost.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');