Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Građani hoće apoteku u Ilićevu
 
 

Građani hoće apoteku u Ilićevu

apotekaStanovnici Ilićeva počeli su juče da potpisuju peticiju kojom se traži otvaranje apoteke u ovoj Mesnoj zajednici. Prikupljanje potpisa je inicirao Mesni odbor Demokratske stranke. Kako su istakli predstavnici demokrata, u ovom delu grada živi oko 15 hiljada građana, koji primarnu zdravstvenu zaštitu dobijaju u ambulanti smeštenoj u objektu MZ. Otvaranjem apoteke, meštani bi mogli da na jednom mestu dobiju kompletnu medicinsku uslugu.

Iako postoje svi neophodni uslovi za otvaranje apoteke, poput odluke Saveta Mesne zajednice Ilićevo o ustupanju prostorija za te namene, prostornih kapaciteta opremljenih sanitarnim čvorom, kao i temeljne analize koja pokazuje da se građanima izda preko 2400 recepata mesečno, nadležni još uvek odbijaju da izađu građanima u susret, kaže se u saopštenju Mesnog odbora DS.

Prema rečima predsednika ovog odbora, Saše Furtule, peticija građana je pokrenuta jer su svi dosadašnji napori da se apoteka otvori u ovom delu grada bili ignorisani od strane nadležnih u Apoteci Kragujevac.

- Smatramo da je nepotrebno građane, kojima je zdravstvena pomoć neophodna, upućivati u druge delove grada u nabavku lekova, kada postoje prostorni kapaciteti da apoteka funkcioniše u istom objektu u kome se i leče“, napominje Furtula.

- Demokratska stranka, kao društveno odgovorna stranka, koja se uvek trudi da se nađe Kragujevčanima na pravom mestu, u razgovoru sa građanima prepoznala je potrebu da se u Ilićevu otvori apoteka. Zbog toga smo pokrenuli akciju prikupljanja potpisa građana, koje ćemo predati nadležnima, kako bi uticali na odgovorne u Apoteci Kragujevac da izađu u susret potrebama stanovništva i omoguće im da na jednom mestu dobiju kompletnu zdravstvenu uslugu“, istakao je Saša Furtula.

Prema najavama demokrata, akcija će trajati dok se ne odgovori zahtevima građana.

Akciji pokretanja građanske peticije prisustvovao je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, Dušan Obradović, koji je predstavnicima Lovačkog udruženja iz Ilićeva uručio žičanu ogradu za ograđivanje Lovačkog doma u ovom delu grada.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži