Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici "Plaze" se nisu otrovali
 
 

Radnici "Plaze" se nisu otrovali

plazaDesetorica građevinaca koji rade na objektu "Plaza", nisu se otrovali hranom koju su konzumirali, pokazali su rezultati urađeni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu. Nakon što je deset radnika primljeno u Infektivnu kliniku u Kragujevcu, prošlog četvrtka, sa problemima koji su ukazivali na trovanje, ekipa epidemiologa Instituta za javno zdravlje je uzela uzorke briseva obolelih i hrane koju su jeli, koji su odmah stavljeni na analizu.

Već prvi rezultati su isključili prisustvo salmonele u brisevima obolelih, dok se na rezultate uzoraka hrane moralo sačekati još par dana, jer je postupak analize složeniji i zahteva određeno vreme.

U Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu nam je potvrđeno da su kompletirani i ovi rezultati u kojima, takođe, nisu pronađene bakterije koje bi mogle da budu uzrok trovanja. Zaključak je da su građevinci, najverovatnije, imali stomačni virus koji može da izazove pogoršanje zdravstvenog stanja nalik trovanju. Na to upućuje i činjenica da su, od oko 120 radnika "Plaze" koji se hrane na istom mestu, samo njih desetorica zatražili medicinsku pomoć.

Da podsetimo, četvorica radnika su provela noć na Infektivnoj klinici, nakon čega su dvojica puštena kući naredno jutro, a dvojica nakon par dana.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');