Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Studenti za Evropu bez granica
 
 

Studenti za Evropu bez granica

ferijalac_kgPrijemom dvadesetak studenata iz 10 evropskih zemalja, u Studentskom domu „Sloboda“ počeće večeras Letnji univerzitet „Zeleni novi svet“, koji do 4. avgusta organizuje kragujevački ogranak Evropskog studentskog foruma AEGEE.

Predviđeno je da studenti iz Evrope borave u Kragujevcu od danas do 26. jula i od 2. do 4. avgusta. Cilj je da gosti upoznaju grad, obiđu njegove znamenitosti i najvažnije spomenike, ali i da se upoznaju sa svakodnevnim i noćnim životom mladih Kragujevčana, na aktivan i kreativan način. Pored Kragujevca studenti će posetiti Srebrno jezero, Zaječar, Jagodinu i Beograd, kao i nekoliko kulturno-istorijskih spomenika i manastira u okolini. Cilj organizatora je da studenti ponesu lepe uspomene iz Kragujevca i Srbije.

Organizaciju ove posete pomogli su Univerzitet u Kragujevcu i Studentski centar Kragujevac.

Inače, AEGEE je najveći multidisciplinarni evropski studentski forum koji okuplja više od 250 univerziteta iz 45 zemalja i više od 15.000 studenata. Cilj ove volonterske, nevladine i neprofitne organizacije je da promoviše ideju Evrope bez granica. Ova asocijacija osnovana je u parizu 1985. godine, a AEGEE Kragujevac je u evropsku mrežu primljen u novembru 2005. godine.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');