Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Lubenice na putu pešaka
 
 

Lubenice na putu pešaka

lubenice_na_parkinguLubenica je poslastica koja najviše prija leti, ali za stanovnike kragujevačkog naselja Vašarište, kako sami kažu, predstavlja smetnju i prepreku. Oni su se obratili našoj redakciji u nameri da skrenu pažnju na problem koji im ovih dana stvaraju prodavci lubenica.

Predsednik MZ „Vašarište“ Raja Marinković kaže da su prodavci kamionima zakrčili trotoar u ulici Kralja Milana IV, tako da je onemogućeno normalno kretanje pešaka.

- Prodavci tvrde da imaju pravo da budu tu, ali trebalo bi im obezbediti neko prikladnije mesto, kako ne bi ometali pešake – izjavio je Marinković za „Šumadijapress“.

On dodaje da se već nekoliko puta obraćao komunalnoj policiji, ali da je problem ostao nerešen.

Načelnik komunalne policije Saša Milenković priznaje da je ova služba primila više poziva građana iz Vašarišta, koji su se žalili da ne mogu da parkiraju automobile zbog kamiona sa lubenicama.

Ipak, dodaje on, gradskom odlukom je dozvoljeno prodavcima da na javnim površinama prodaju lubenice uz naknadu koju plaćaju „Gradskim tržnicama“.

- Naša patrola sa predstavnicima ovog gradskog preduzeća izlazi na teren kako bi utvrdila da li se poštuje odluka. Ukoliko su prodavci platili naknadu i stoje na utvrđenom mestu, onda je sve po propisima – objašnjava Milenković.

Gradskom odlukom je određeno 13 lokacija u gradu za prodaju lubenica, a bostandžije „Gradskim  tržnicama“ plaćaju naknadu od 20.000 dinara. Među predviđenim lokacijama je i ulica Kralja Milana IV u Vašarištu, od ulaza 7 do 9.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');