Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tandem biciklisti krenuli za Mostar
 
 

Tandem biciklisti krenuli za Mostar

biciklisti_za_mostarIz Kragujevca su juce krenule tri posade u okviru tradicionalnog tandem biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar. Jednu od ekipa čine i evropski šampioni u triatlonu, Lazar Filipović na mestu kopilota i Vuk Arsić, kao pilot. Stalni partner Filipoviću, Marko Pavlović, iz opravdanih razloga samo je simbolično startovao, a takmičarima će se pridružiti tek u skokovima.

Drugi tandem, Miloš Lukić (pilot) i Milan Petrović (kopilot), važe sa naše najperspektivnije bicikliste sa oštećenjem vida, a u vožnji će učestvovati još i ekipa koju čine Stefan Paunović i Goran Nikolić.

Na startu, u centru grada, okupilo se nekoliko desetina građana, a srećan put poželeli su im i gradski zvaničnici. 

Ceo događaj ulepšali su i klinci iz vrtića koji su izvezli krug oko Krsta na svojim dečijim biciklima, među kojima je bilo i onih sa pomoćnim točkićima.

Svečanom početku maratona prisutvovao je i ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji, Boriša Arnaut i zajedno sa zamenikom gradonačelnika, Nebojšom Zdravkovićem, tom prilikom poslao deset golubova u nebo.

Kraj ovog maratona predviđen je za 31. jul, kada će u Mostaru da se održi tradicionalno skakanje u vodu sa Starog mosta na Neretvi.

Ova maratonska vožnja tandem biciklima za osobe sa posebnim potrebama, posle dvogodišnje pauze, organizuje se šesti put, a inicijator svega je trofejni paraolimpijski klub „Junior“ iz Kragujevca.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži