Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu uskoro centar za vantelesnu oplodnju
 
 

U Kragujevcu uskoro centar za vantelesnu oplodnju

klinicki_centarKragujevac - Nakon Beograda, Novog Sada i Niša, centar za vantelesnu oplodnju u dogledno vreme dobiće i Kragujevac. Komisija za nove tehnologije Ministarstva zdravlja dala je, naime, Kliničkom centru u Kragujevcu saglasnost da formira svoj centar za vantelesnu oplodnju, koji će prema zvaničnim najavama početi sa radom tokom naredne godine.  

Za adaptaciju prostora u Kliničkom centru, nabavku laboratorije i ostale potrebne opreme, kao i za obuku visokostručnih specijalizovanih kadrova u oblasti vantelesne oplodnje, ukupno će biti investirano oko 500.000 evra.

U Kliničkom centru u Kragujevcu, kojem gravitira više od dva miliona stanovnika u unutrašnjosti Srbije, godišnje se porodi oko 2.150 žena, dok oko 100 bračnih parova iz Kragujevca i centralne Srbije u istom periodu zatraži pomoć zbog steriliteta. Centar za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu će biti osnovan u saradnji sa ovdašnjim Medicinskim fakultetom, u kojem se gradi istraživačko-genetski centar sa bankom matičnih ćelija, na čijem čelu je naš poznati genetičar dr Miodrag Stojković.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži