Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Loša vest za farbane plavuše
 
 

Loša vest za farbane plavuše

statistiFarbane plavuše, bez obzira na dužinu kose, ali i sve druge devojke i žene sa kratkom kosom, u ovoj priči nemaju šansu. Traži se prirodan izgled, kakav se „nosio“ početkom dvadesetog veka, odnosno crnke, brinete ali i riđokose, dok god je boja prirodna a kosa duga, bar preko ramena.

Radi se o kastingu za statiste koji će biti angažovani na snimanju serije o gradnji čuvenog prekookeanskog broda Titanika.

Audicija je, po drugi put, organizovana danas u prostoru Kneževog arsenala. Tačan broj onih koji će dobiti priliku da se pojave u ovoj italijanskoj seriji nije poznat. Kreće se negde oko 500, a možda i više, kaže za „Šumadijapress“ čovek od koga zavisi televizijska karijera brojnih kandidata.

- Svi su dobrodošli na audiciju i svi imaju jednake šanse. U obzir ne dolaze jedino farbane plavuše ili žene sa kratkom kosom, jer se ipak radi o početku dvadesetog veka, kada takav stil kod žena nije bio uobičajen, objašnjava Marko Marković, zadužen za statiste.

U razgovoru sa Markovićem saznajemo da, pored pomenutih, ni ostali nemaju baš iste šanse. Do sada se već prijavio i više nego dovoljan broj sredjoškolaca, tako da za njih više mesta nema. Trenutne potrebe su najveće za sredovečnim damama i gospodom, starosti između 40 i 60 godina. No, nijedna priča nije gotova dok se konačne odluke ne donesu, tako da svi oni koji žele da se oprobaju u svetu šou biznisa mogu to i da urade. Audicija traje danas (3. avgust) do 19 časova i sutra (4. avgust) u intervalu od 13 do, takođe 19 sati.

Postoji realna mogućnost da se audicija organizuje i u petak (5. avgust), ali o tome će naknadno biti odlučeno.

Uloga statiste početak glumačke karijere?  

Na ulazu u kompleks koji će uskoro biti poznat celoj Evropi kao kopija brodogradilišta u Belfastu, susrećemo tri mlade dame vidno srećne i nasmejane. - Prošle smo, samouvereno kažu one. 

Jedna Marina - Madžarević i dve Ane - Zdravković i Grbić,  očekuju da od 10. avgusta započne njihova jednomesečna glumačka karijera za italijansku televiziju Rai. Motiva ima više, od dobre zabave do ne tako male zarade. Imaju slobodnog vremena i žele da ga iskoriste za sticanje potpuno novog iskustva.

Miroslav Ivaš, poljoprivredni tehničar bez stalnog posla, među dvadesetak, uglavnom mlađih od sebe, strpljivo i sa osmehom čeka u redu za slikanje. On kaže da mu je osnovni razlog za prijavljivanje to što bi želeo da glumi. Do sad nije imao slična iskustva i smatra da je ovo prilika da, bez obzira što je u kasnim četrdesetim, započne karijeru.

Dnevnicu od 20 evra, ipak, ne zanemaruje. 

- Najviše sam i pre svega radoznao, ali ja sam inače i samohrani otac kome je svaki dinar uvek dobrodošao, kaže Ivaš.

Dok razgovaramo sa potencijalnim graditeljima Titanika, pred objektivom Marka Markovića prilično brzo se smenjuju kandidati. 

- Okrenite se na stranu; Dobro, sada prema meni; Recite u kameru svoje ime i koliko imate godina. Bićete obavešteni, hvala.

To je otprilike sve što treba da uradite. Nije potrebna nikakva posebna priprema. Prethodno ostavite neophodne podatke za kontakt, slikate se  i sačekate da vam jave.

U zavisnosti od uloge, razlikovaće se i broj radnih dana. Neki će snimati samo jednom, a neki i do deset puta. Sve to pomnoženo sa 2.000 dinara u Srbiji nije malo, a svetska slava za mnoge i nema cenu.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');