Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac očekuje renomirane svetske hotelske lance
 
 

Kragujevac očekuje renomirane svetske hotelske lance

hotelski_lanciPoslednjih godina Kragujevac beleži značajan rast broja noćenja turista pre svega iz sektora poslovnog turizma. Ubrzani privredni razvoj na čelu sa investicijom kompanije "Fiat" u Kragujevcu i početkom radova kooperanata te fabrike na lokaciji Grošnica uz značajno pozicioniranje Šumadija sajma podstaklo je vlasnike privatnih hotela da krenu sa rekonstrukcijom i dogradnjom tri za sada najveća hotela u Kragujevcu.

Pored toga pravu ekspanziju doživljva sektor pansionskog smeštaja, garni hotela i manjih sličnih ugostiteljskih objekata. Samo je u prethodnih nekoliko meseci otvoreno nekoliko takvih, pre svega namenski određenih hotela u Kragujevcu kao na primer hotel komapanije "Tri O" i hotel "Ženeva lux". Menadžment kompanije "Tri O" je saopštio da je novi hotel sa 24 apartmana i 39 postelja otvoren za italijanske stručnjake koji rade u komapniji "Fiat". Većina vlasnika tvrdi da ima popunjenost smeštajnih kapaciteta od 80% na godišnjem nivou, što predstvalja izuzetan poslovni rezultat i za hotele koji rade na poznatim turističkim destinacijama ili u svetskim metropolama gde se na godišnjem nivou izdvajuju ogromna sredstva za marketing i pozicioniranje na tržištu gde vlada oštra konkurencija.

Osim svega toga što se trenutno odvija uz anticipaciju budućih dešavanja iz svere biznisa u Kragujevcu, činjenica je da je gradu neophodan ugostiteljski objekat iz redova svetski renomiranih hotelskih lanaca koji bi zadovoljio sve stadarde inostranog poslovnog turiste i savremenog poslovnog čoveka.

Iz tih razloga grad Kragujevac je imovinski i urbanistički kroz plansku dokumetaciju pripremio lokaciju od oko 53 ari za budući hotel biznis klase na jednoj od najatraktivnijih pozicija u gradu na obali jezera Bubanj, u blizini sportske hale "Jezero", neposredno uz Lepenički bulevar koji ujedno predstavlja ulaz u grad Kragujevac iz pravca autoputa ka Batočini. Predviđeno je da budući hotel ima maksimalnu bruto razvijenu površinu od 7.600 m2, spratnosti Pv, delimično Pv+2 do Pv+5.

S tim u vezi grad sa pravom očekuje da će se za ovu jedinstvenu lokaciju ubrzo pojaviti investitor iz redova svetski renomiranih hotelskih lanaca koji će se izgradnjom hotela u Kragujevcu na dugi rok postaviti kao nezaobilazni partner svim poslovnim ljudima koji budu dolazili u centar Šumadije. Svi potencijalno zainteresovani investitori mogu dobiti bliže informacije u JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca".

Izvor: eKapija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži