Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nedostaje još hotela
 
 

Nedostaje još hotela

kragujevac-gradBroj turista koji posećuju Kragujevac svakodnevno se povećava, a najviše ih je iz poslovnog sveta. Nadležni smatraju da gradu nedostaje jedan luksuzniji hotel.

Dolazak “Fijata” u grad na Lepenici mnoge hotelijere je naterao da poboljšaju kvalitet usluga, Vlasnik firme “Tri O” iz Aranđelovca Saša Orlović u dolasku "Fijata" u Kragujevac video je šansu za biznis i otvorio hotel namenjen, pre svega, poslovnim ljudima.

Za samo mesec dana, koliko hotel radi, upravo iz Italije je bilo najviše gostiju, za koje vlasnik kaže da nemaju posebnih zahteva.

U Gradskoj turističkoj organizaciji navode da u kragujevačkim hotelima ima oko 600 ležajeva, kao i da su, uključujući i nekategorisana prenoćišta, ti kapaciteti dovoljni za turiste koji dolaze u grad. Ipak, ono što nedostaje, prema rečima direktorke Snežane Milisavljević, je neki od renomiranih hotela.

Sa ovom ocenom su saglasni i predstavnici grada, pa su u to ime investitorima ponudili više lokacija za izgradnju hotela biznis klase. Među njima je i parcela na jezeru Bubanj, gde je trebalo da bude izgrađen hotel “Holidej in". I pored brojnih najava, od izgradnje luksuznog hotela se odustalo zbog spore konverzije zemljišta, tvrdi član gradskog veća za investicije Nebojša Vasiljević, a parcela čeka novog kupca.

Zanimljiv podatak je da je najviše turista posetilo Kragujevac 1988, godinu dana uoči rekordne proizvodnje od 220.000 vozila.

Ako se uzmu u obzir najave da bi ta količina proizvedenih vozila trebalo da se dostigne u italijansko-srpskoj fabrici automobila već koliko iduće godine, ne čudi što kragujevački hotelijeri spremno trljaju ruke.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');