Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Konkurs za popisivače
 
 

Konkurs za popisivače

popisivaciGrađani koji su zainteresovani da kao popisivači učestvuju u predstojećem popisu stanovništva, za teritoriju grada Kragujevca mogu da se prijave od danas do petka 19.avgusta od devet do 20 časova na tri punkta u ulici Miloja Pavlovića 12.

U pozivu koji je objavio Republički zavod za statistiku, navodi se da kandidati moraju da budu državljani Srbije, da su stari najmanje 18 godina i da poseduju najmanje srednje obrazovanje i čitak rukopis.

Uslov je i da dobro poznaju teren, odnosno naselje za koje se prijavljuju, a zainteresovani kandidati dužni su da se lično prijave u prostorijama popisne komisije, na taj način što će popuniti Prijavu za učešće u popisu.

Za ovaj posao predviđena je prosečna zarada od 22.000 dinara, mada će "cifra" zavisiti i od gustine i broja stanovnika zaduženog kruga za popis.

Zavod je ranije najavio da će tokom popisa stanovništva od 1. do 15. oktobra, angažovati više od 50.000 popisivača, instruktora, kontrolora i supervizora.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži