Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počela manifestacija Šumadijske zimske igre
 
 

Počela manifestacija Šumadijske zimske igre

SUMADIJA1KRAGUJEVAC - Meštani 18 sela iz četiri šumadijske opštine nadmetaće se u narednih mesec dana u poznavanju istorije, geografije, pevanja i folklora, u okviru manifestacije "Šumadijske zimske igre" koja ove godine ima slogan "Udri brigu na veselje".

Cilj ove manifestacije, koja se održava treću godinu, jeste da obogati društveni život na selu, pa će se tako do 25. februara meštani 18 sela iz opština Kragujevac, Batočina, Knić i Rekovac, svakog petka, počev od 18 časova, takmičiti u domovima kulture u selima Ramaća, Maršić, Poskurice, Kutlovo, Dragovo, Badnjevac.

- Svako selo koje učestvuje u takmičenju moći će da računa na realizaciju neke investicije za koju pokažu interesovanje, poput asfaltiranja puteva, rekonstrukcije domova kulture ili sličnih objekata, ranije je izjavila pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Snežana Živanović-Katić.

Pokrovitelj manifestacije, koja je sinoć počela, jeste grad Kragujevac, a posle prvog takmičarskog ciklusa koji će trajati do kraja februara, sledi i drugi - polufinale, a potom i veliko finale u aprilu.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta GlasJavnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži