Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zatvara se gradska deponija u Kragujevcu
 
 

Zatvara se gradska deponija u Kragujevcu

deponijaKragujevačka gradska deponija u Jovanovcu, na kojoj se svake godine odlaže oko 55.000 tona otpada, treba da bude zatvorena i u narednih šest meseci biće ponuđena alternativna rešenja za odlaganje komunalnog i industrijskog opada.

Centralna deponija u Jovanovcu koja se prostire na oko 15 hektara već koristi se već 40 godina za odlaganje razne vrste otpada.

Član gradskog veća za zaštitu životne sredine Srđan Matović je rekao da je deponija centralni ekološki problem Kragujevca i da će u narednih nekoliko godina morati da bude zatvorena.

"Njen 'rok trajanja' je ograničen, a ima se u vidu i uticaj ovog smetlišta na obližnja naselja Petrovac, Jovanovac i Uglješnica gde živi veliki broj meštana", rekao je Matović.

Prema njegovim rečima, rešavanje problema odlaganja otpada je hitno s obzirom da na području grada Kragujevca i okolnih sela ima preko 150 divljih deponija, kao i da 30 odsto stanovnika u selima nema mogućnost da odlaže otpade u kontejnerima.

Izvor: Kurir info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži