Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinje nova sezona vodičkih tura
 
 

Počinje nova sezona vodičkih tura

krst_kgU subotu 17.09. u 12 časova, od Krsta će krenuti autobus sa vodičem Gradske turističke organizacije „Kragujevac“  u još jedan, petnaesti po redu besplatni obilazak grada. Akcija koja je počela u maju 2010. godine, u međuvremenu je stekla popularnost među našim sugrađanima i posetiocima grada i postala je jedno od dešavanja na koje se sa nestrpljenjem čeka. 

Ovom subotnjom akcijom počinjemo jesenju sezonu vodičkih tura, koje će trajati do oktobarskih svečanosti.  

Kako smo iz sezone u sezonu menjali i širili krug vodičkih tura, to smo i za ovu jesen planirali neke novine. Pored već poznatih poseta muzejima  i Akvarijumu „Kragujevac“, ponovićemo i ture koje su provukle posebnu pažnju, poput poseta manastiru Drača i Eko parku u Ilinoj vodi. Ove jeseni ćemo se otisnuti i nešto dalje od gradskog jezgra, ali i dalje ostati na teritoriji Kragujevca, vodičkom turom do Stragara i posetom srednjevekovnim manastirima na njihovoj teritoriji. Pokrovitelj akcije je grad Kragujevac, a veliku pomoć u realizaciji daju institucije koje posećujemo.

 Znameniti ljudi, građevine i istorija, prošlost, sadašnjost ali i planovi za budućnost deo su priče vodiča, dok se autobus kreće ulicama grada. Idealan način da se na drugačiji način provede vreme pre subotnjeg ručka, da se prošire postojeća i steknu nova znanja. Ukoliko ste zainteresovani da krenete kroz jedan drugi Kragujevac, koji čeka da ga otkrijete, pridružite nam se. Ove subote odredišta su nam Eko park u Ilinoj vodi i Akvarijum na Prirodno matematičkom fakultetu. Prirodnjačka priča, ali nećemo zaobići ni istoriju. Početak našeg prvog jesenjeg putovanja zakazan je za 12 h kod Krsta.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');