Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uspeh mladih Kragujevčana u davanju prve pomoći
 
 

Uspeh mladih Kragujevčana u davanju prve pomoći

crveni_krstNa nedavno održanom državnom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističnog prikazu povreda, stanja i oboljenja, ekipe kragujevačkog Crvenog krsta petlića, podmlatka i omladine osvojile su prvo, treće i drugo mesto. Za njih je priređen prijem u Skupštini grada.

''Kroz učenje o pružanju prve nemedicinske pomoći razvija se humanitaran duh i osećaj pojedinca da čini dobro delo i pomaže drugima u nevolji'', istakao je član Gradskog veća za zdravstvenu zašitu Dr Aleksandar Živanović čestitajući članovima ekipa Crvenog krsta na uspehu postignutom na Državnom takmičenju.

Iako su vežbali samo mesec dana, petlići volonteri iz osnovne škole ''Stanislav Sremčević'' osvetlali su obraz osvajanjem prvog mesta u pružanju prve pomoći.

Ove godine je takmičenje posvećeno pružanju prve pomoći u saobraćajnim nezgodama, gde su prvi minuti prilikom nezgode najkritičniji za povređene osobe i tada im neophodna intervencija na licu mesta, može spasiti život.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');