Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Istraživanje na jezeru u Šumaricama
 
 

Istraživanje na jezeru u Šumaricama

sumarice_jezeroKragujevačko ekološko istraživačko društvo ''Mladen Karaman'' na jezeru u Šumaricama sprovodi projekat istraživanja raznovrsnog biljnog i životinjskog sveta. Najpre su urađene analize same vode, koje su pokazale da je ona druge, ali sasvim zadovoljavajuće kategorije.

Materijal dobijen istraživanjem samog jezera biće obrađen u laboratoriji i na osnovu rezultata analiza dobiće se podaci o raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta.

Pre svega što se tiče samog kavliteta vode, ali utvrditi i da li postoje ugrožene vrste, ne samo u jezeru već i na kopnenom delu ovog eko sistema.

Naročita pažnja biće posvećena funkcionisanju lanaca ishrane u jezeru i uspostavljanju ravnoteže. U okviru svih ovih aktivnosti planirane su i radionice namenje deci osnovnih i srednjih škola, koja će u praksi moći da se upoznaju i sa trećim eko-sistemom u Kragujevcu, pored akvarijuma na PMF-u i Botaničke bašte.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži