Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Čika Dača" dobija reflektore
 
 

"Čika Dača" dobija reflektore

daca_kgStadion u Kragujevcu mogao bi uskoro da dobije i reflektore. Fudbalski savez Srbije i Evropska fudbalska federacija finansiraće izgradnju reflektora na četiri stadiona u Srbiji. Već je doneta odluka da sredstva dobiju Užice, Jagodina i Smederevo, dok će o četvrtom stadionu biti odlučeno naknadno posle konkursa i uvida koji stadioni ispunjavaju uslove. Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, izjavio je za našu Televiziju da će za sredstva za reflektore konkurisati i grad Kragujevac.

Na osnovu zahteva UEFA, osvetljenje će dobiti stadioni koji ispunjavaju ostale infrastrukturne zahteve predviđene sistemom licenciranja. 

Od dobijenih sredstava postaviće se samo reflektori, dok će klubovi i lokalne samouprave biti zaduženi za ojačavanje trafo stanica i podizanje potrebnih stubova. Savez je odlučio da se utakmice u Srbiji u najskorije vreme igraju u terminima kao i u većini evropskih zemalja. 

Reflektori će imati jačinu od 1.400 luksa, što je standard za odigravanje reprezentativnih utakmica na svim nivoima.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži