Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevačkim studentima norveške stipendije
 
 

Kragujevačkim studentima norveške stipendije

masinski fakultetGrupa od 25 studenata master studija kragujevačkog Mašinskog i Ekonomskog fakulteta dobila je jednogodišnje stipendije za obavljanje stručnih treninga u norveškoj kompaniji "Rap marin grup". Ugovore o stipendiranju primilo je 20 studenata Mašinskog i pet sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Program obuka koje je pokrenula norveška multinacionalna kompanija se realizije u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu i Visokom poslovnom školom Univerziteta iz Bodoa u Norveškoj.

Norveška kompanija je na aukciji 2006. godine kupila društveno preduzeće za inženjering i mašinsku obradu "Zastava mašine" i poseduje 71 odsto kapitala. Pod nazivom "RAPP Zastava" kompanija u Kragujevcu danas proizvodi vitla za brodove i naftne platforme i primer je uspešne privatizacije.

Direktor fabrike u Kragujevcu, Slobodan Milovanović, je rekao novinarima da se projekat obuke mladih stručnjaka odnosi na obezbeđivanje dopunske edukacije, stručnu praksu i izradu master radova na teme iz oblasti tehničkih i ekonomskih sistema u okviru Rap grupe.
"Taj program praktično znači da postajemo centar za regrutaciju mladih stručnjaka koji će se pripremati za rad u svim Rap fabrikama u svetu. Obučavaće se za poslove projektovanja, proizvodnje i organizacije, elektrike i montaže kao i za prodaju i servisiranje.

Obuka traje 12 meseci a trening obuhvata učenje i praktičnu obuku u norveškoj kompaniji.

Izvor: Kurir

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');