Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vodička tura 15. oktobra
 
 

Vodička tura 15. oktobra

vodicka turaU subotu 15. oktobra Gradska turistička organizacija „Kragujevac" organizuje još jednu, poslednju ovogodišnju promotivnu vodičku turu. Posle poseta manastirima i prirodnim vrednostima na teritoriji grada, za ovu subotu smo planirali posetu Spomen parku „Kragujevački oktobar".

U susret danima u kojima se obeležava sedamdesetogodišnjica tragičnog događaja, zainteresovani građani imaće priliku da čuju istorijske činjenice vezane za prostor Šumarica, memorijalni kompleks posvećen žrtvama streljanim 1941. godine, kao i da posete nekoliko spomen obeležja koji datiraju iz ranijeg perioda, poput starog vojničkog groblja, spomenika streljanim Čehoslovacima itd.

Tokom vodičke ture planirano je panoramsko razgledanje grada, ali i da građani prošetaju memorajnim kompleksom i da se zadrže kod pojedinih spomen obeležja gde će im vodiči Gradske turističke organizacije „Kragujevac" govoriti o važnim istorijskim dešavanjima tokom drugog svetskog rata, ali i o značajnim događajima iz prvog svetskog rata i balkanskih ratova. Planirana je i poseta muzeju „21 oktobar", ali će vodička tura biti prilagođena vremenskim uslovima.
Polazak je u 12 h kod Krsta. Ove nedelje će nam se pridružiti članovi i gosti Udruženja slepih i slabovidih iz 20 gradova Srbije, pa će zbog većeg broja najavljenih posetilaca, kod Krsta biti parkirana 2 autobusa Vulović transporta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');