Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tržni centar u srcu Šumadije
 
 

Tržni centar u srcu Šumadije

plaza kgModeran šoping centar izraelske kompanije Plaza u koji će biti uloženo 50 miliona evra, biće otvoren u Kragujevcu 21. februara sledeće godine. To će biti prvi objekat te izraelske kompanije u Srbiji, a takvi šoping molovi gradiće se i u Beogradu, i to dva, i u Kruševcu. U šoping centru u Kragujevcu posao će dobiti 400 do 500 ljudi, najavio je direktor te kompanije za Srbiju Sagiv Meger i dodao da trenutno na izgradnji tog objekta radi 1.500 građevinaca.

Reč je o objektu površine 65.000 metara kvadratnih, koji će imati 110 prodajnih objekata, dva supermarketa, šest bioskopa opremljenih 3D tehnologijom i razne druge zabavne sadržaje, a u njemu će moći da se kupe prozvodi poznatih svetskih i domaćih brendova. "Kragujevac Plaza je naš najnoviji projekat i sigurni smo da će biti mesto okupljanja Kragujevčana i ostalih stanovnika iz Šumadije", rekao je Meger i naglasio da ta kompanija baš u Kragujevcu gradi prvi objekat, zato što je lokalna samouprava bila efikasna u izdavanju raznih dozvola. Objašnjavajući da je 75 odsto prodavnica već izdato, Meger kaže da već ima dosta brendiranih firmi, ali da treba očekivati i dolazak brendova iz Izraela.

Naglasivši da je šoping-mol u Kragujevcu impresivan i po mnogo čemu prvi, ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi je ocenio da će taj objekat predstavljati jednu "pozitivnu revoluciju".

On je napomenuo da su izraelske kompanije u Srbiji do sada uložile milijardu evra, uglavnom u oblasti nekretnina, i naglasio da ima mesta i za saradnju u trgovini.

"Mi smo optimisti i smatramo da imamo sjajnu budućnost. Izgradnja Plaza centra u Kragujevcu je novo poglavlje saradnje i solidarnosti naših zemalja", rekao je Levi.

Prema njegovim rečima, Kragujevac i region će izgradnjom šoping centra dobiti "lep poklon", jer se radi o centru savremenog stila i modernih linija koji je po mnogo čemu prvi u Kragujevcu.

Levi je naveo da je u Srbiji registrovano 30 izraelskih kompanija koje rade na raznim projektima, a toliko ih je još u kooperaciji.

"Trenutna spoljnotrgovinska razmena Srbije i Izraela iznosi 60 miliona evra, što nije dovoljno i ima još prostora da se ta razmena poveća", rekao je ambasador Izraela.

U bioskopu direktno i opera iz Njujorka

Pored poznatih svetskih robnih marki, u ovom tržnom centru biće i Sinepleks, poznata kinematografska kompanija, koja će vratiti bioskop u Kragujevac. Igor Stanković, direktor Sinepleksa Srbija, kaže da će u bioskopima biti 1.250 mesta u šest sala različite veličine. Najveća sala imaće 300 mesta, a njihovo opremanje počinje danas.

On navodi da “Kragujevac dobija, prvi u Srbiji, bioskop sa svih šest digitalizovanih sala. U tri će se filmovi prikazivati u 3D tehnici. Cena ulaznica za bioskop je od 250 do 350 dinara za 3D projekcije“.

“Već u martu Kragujevčani će, prvi u Srbiji, dobiti i operu. Moći će iz bioskopskog sedišta da prate direktni satelitski prenos opere iz njujorškog Metropolitena. Reč je o Verdijevoj Travijati. Biće kasnije i prenosa opera iz moskovskog Boljšoj teatra i iz milanske Skale. Cena karte za opere biće jeftinija nego za pozorište u Beogradu, do 800 dinara“, objašnjava Stanković.

plaza kg_unutra

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');