Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novo ruho grada
 
 

Novo ruho grada

kg gradNarednog proleća park ispred suda dobiće potpuno novi izgled, ali će zadržati prepoznatljive obrise i istaći arhitekturu okolnih objekata. Zelena površina biće kompletno rekonstruisana. Stara i dotrajala stabla biće zamenjena novim, planirana je ugradnja rasvete i nove podloge oko spomenika Radomiru Putniku. Trg će dobiti i novi mobilijar- klupe i korpe za otpatke. Na osnovu idejnog projekta Direkcije za urbanizam projekat parka izradilo je beogradsko ''Zelenilo'' i to kao donaciju vrednu 135.000 dinara.

Kako kažu u kragujevačkom ''Zelenilu'' ovim projektom definitivno se raskrinkavaju dezinformacije o izmeštanjima spomenika iz ovog parka. U ovom preduzeću najavljuju i da će, nakon ovog, nastojati da preurede i druge parkove u gradu. Planirani su radovi i na kompletnoj rekonstrukciji drvoreda. Već do kraja godine novim stablima biće obogaćene ulice Svetozara Markovi}a i Kragujevačkog oktobra od crkve do Velikog parka.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži