Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novi direktor Dragan Vasiljević
 
 

Novi direktor Dragan Vasiljević

institut za_javno_zdravljeVlada Srbije razrešila je direktora kragujevačkog Instituta za javno zdravlje dr Dragoljuba Đokića, i za v.d. direktora te ustanove imenovala specijalistu higijene i supspecijalistu nutricionistu dr Dragana Vasiljevoića, dugogodišnjeg radnika Instituta. Razrešenjem dosadašnjeg i imenovanjem novog direktora kragujevačkog Instituta, ispunjen je osnovni zahtev zaposlenih u toj ustanovi, koji su, demonstrirajući nezadovoljstvo rukovođenjem i radom Instituta, štrajkovali duže od mesec dana.

U Sindikatu Instituta kažu da su zadovoljni činjenicom da je nezavidna situacija u tom kolektivu napokon razrešena prekjučerašnjom odlukom Vlade o smeni na čelu te ustanove.

- Zadovoljni smo što dosadašnji direktor definitivno odlazi iz naše ustanove, kao i time što na direktorsko mesto dolazi naš dugogodišnji kolega dr Dragan Vasiljević, koji je bio kandidat zaposlenih za tu funkciju, rekla je za naš list potpredsednica Sindikata u Institutu dr Dragana Ivanović, napominjući da je situacija u toj ustanovi počela da se normalizuje još krajem prošle nedelje, kad je dobijeno zvanično obećanje da će dr Đokić da bude razrešen dužnosti. Zaposleni u Institutu ovih dana rade punom parom, kako bi nadoknadili propušteno i neurađeno u prethodnih mesec dana.

Podsetimo, zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu su još 26. septembra stupili u štrajk, što je prva obustava rada od osnivanja te ustanove, zahtevajući, pre svega, smenu rukovodstva, ali i uvid u poslovanje ustanove, poštovanje zakonitosti prilikom obračuna i isplate zarada, kao i prestanak mobinga koji su, kako su tvrdili štrajkači, nad zaposlenima praktikovali direktor Đokić i njegovi najbliži saradnici. Pobunjeni radnici Instituta isticali su, tokom štrajka, da je ta ustanova, usled neodgovornog i nestručnog rukovođenja, nagomilala gubitke i dugove, koji su najozbiljnije ugrožavali ne samo dalje funkcionisanje, nego i sam opstanak Instituta.

U Sindikatu Instituta tvrde da je policija, nakon kontrole poslovanja, nedavno podnela čak četiri krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');