Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Apel gradonačelnika
 
 

Apel gradonačelnika

veroljub stevanovicGradonačelnik Kragujevca oglasio se povodom predloga države da zakonski reši pitanje novčane naknade porodiljama za vreme bolovanja koja trenutno iznosi 65 odsto plate. Grad Kragujevac koji je među prvima u Srbiji definisao Strategiju razvoja socijalne zaštite podržava ovaj predlog, jer je nedopustivo da samo trudnice u Beogradu i Novom Sadu, zahvaljujući velikim budžetima dva grada, dobijaju naknadu u stoprocentnom iznosu.

Svesni loše demografske situacije, Kragujevac je kao društveno odgovorna lokalna samouprava učinio sve da privuče investitore, otvori nova radna mesta, obdaništa, opremi škole i zadrži odeljenja na seoskom području. Statistika ipak pokazuje da je 2010. godine rodjeno skoro 750 beba manje u Kragujevcu nego 2007, što pokazuje da je za državu od ekonomskih, i političkih pitanja u ovom trenutku najvažnije sistemsko rešavanje pitanja duboke demografske starosti. Gradonačelnik Kragujevca je zbog toga uputio apel državnim organima da u nizu zakonskih rešenja jednaka prava za trudnice i porodilje budu prioritet.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');