Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dobrotvorni bal za gradnju lifta u Dečijoj klinici u Kragujevcu
 
 

Dobrotvorni bal za gradnju lifta u Dečijoj klinici u Kragujevcu

klinicki centarMeđunarodna humanitarna organizacija "Red za slogu među narodima", čiji je član i Srbija, organizuje 26. novembra u hotelu "Šumarice" dobrotvorni bal za gradnju lifta na Dečijoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu. Zgrada u kojoj je smeštena Dečija klinika je na tri sprata, podignuta 1963. godine, ali nema lift za transport beba u inkubatorima, izjavila je portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević.

Ona je rekla da lift, zbog nedostatka sredstava, do sada nije instaliran, a procenjeno je da je za to potrebno oko 50.000 evra. Organizator dobrotvornog bala najavljuje dolazak više od stotinu biznismena iz inostranstva, kao i predstavnika diplomatskog kora, i a na balu će učestvovati i predstavnici šest organizacija ovog reda iz evropskih zemalja.

Na Dečjoj klinici u Kragujevcu svakodnevno se leče i zbrinjavaju bebe i deca iz regiona Šumadije, Pomoravlja, Raškog okruga, Kosova i Metohije i delom i iz zapadne Srbije.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');