Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Štrajk upozorenja
 
 

Štrajk upozorenja

strajkČlan Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Milan Jevtić izjavio je jutros Radio Kragujevcu da će štrajk u Kragujevcu biti organizovan skraćivanjem časova na 30 minuta. Jevtić je potvrdio da će danas u školama u Srbiji biti održan jednodnevni štrajk upozorenja, koji taj sindikat organizuje zbog kašnjenja isplate jubilarnih nagrada za protekle tri godine, kao i početka pregovora o koeficijentima za sledeću godinu.

''Ti delovi sporazuma sa vladom se ne realizuju i želimo da skrenemo pažnju javnosti da Ministarstvo prosvete i vlada ne poštuju ono što su potpisali'', rekao je Jevtić.

On nije želeo da prognozira kako će se štrajk razvijati ukoliko vlada i Ministarstvo prosvete ne udovolje zahtevima, navodeći da ne bi trebalo odmah razmišljati o najgorim scenarijima.

''Pustimo da prođe današnji dan, da vidimo kakva će biti reakcija vlade i Ministarstva. Nadamo se da će ozbiljno razmotriti naše zahteve, a mi nećemo uraditi ništa ishitreno'', izjavio je Jevtić.

Isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu očekuje oko 16.000 zaposlenih. Za 10 godina rada isplaćuje se polovina plate, za 20 godina cela plata, a za 30 godina provedenih u prosveti plata i po. U osnovnim i srednjim školama u Kragujevcu jutros je počeo štrajk upozorenja uz skraćivanje časova na 30 minuta, rečeno je Beti u tom
sindikatu.

U nekim školama direktori su uvažili zahtev sindikata i skratili časove na 30 minuta, dok u drugim sami učitelji i nastavnici pustaju decu sa časova nakon 30 minuta. Neki direkotri nisu doneli odluku o skraćenju časova jer smatraju da ima prosvetnih radnika koji žele normalno da rade.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');