Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Budžet za 2012. osam milijardi dinara
 
 

Budžet za 2012. osam milijardi dinara

kg-gradGradsko veće u Kragujevcu usvojilo je predlog budžeta lokalne samouprave za 2012. godinu, u iznosu od sedam milijardi i 990 miliona dinara, što je za oko 500 miliona dinara više od ovogodišnjeg kragujevačkog gradskog budžeta. Najveći priliv u gradsku kasu očekuje se od poreza na zarade, od kojih je, u 2012, planiran prihod od blizu 2,7 milijardi dinara.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović smatra da će, bez obzira na ekonomsku krizu, budžet lokalne samouprave za narednu godinu imati razvojni karakter. Tim pre što je, prema njegovim rečima, projektovan na osnovu jasnih smernica o prilivu sredstava u gradsku kasu.

- Zahvaljujući novom Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava, prihodi će nam naredne godine barem za 13 miliona evra biti veći od dugova na kredite koji 2012. stižu na naplatu - ističe Stevanović.

Gradsko veće je predlog kragujevačkog budžeta za sledeću godinu uputilo odbornicima Skupštine grada, koji će ga razmatrati na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');