Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Početak kraja?
 
 

Početak kraja?

strna zitaZbog neizmirenih potraživanja prema jednom od poverilaca, od oko 5,5 miliona dinara, sudski izvršitelji su, uoči minulog vikenda, popisali svu pokretnu imovinu (kombajne, traktore, plugove, sejačice drljače i drugo) Centra za strna žita u Kragujevcu, koji je godinama unazad na ivici finansijsko - poslovnog kolapsa.

Sudski izvršitelji će, ukoliko Centar u međuvremenu ne izmiri sporno potraživanje, u roku od mesec dana raspisati licitaciju na kojoj će popisana imovina biti rasprodata, odnosno otići na doboš, što će označili definitivni početak kraja kragujevačkog Centra za strna žita, najstarije naučnoistraživačke ustanove tog tipa u Srbiji i na Balkanu, koja postoji već 113 godina.

Centar, međutim, ne može da plati dug od 5,5 miliona dinara, pošto mu je račun blokiran još od 5. avgusta 2009, zbog ukupnih dugova oko 11 miliona dinara.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');