Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "El zero" stiže u decembru
 
 

"El zero" stiže u decembru

fiat logoProbni model novog "Fijatovog" vozila biće proizveden krajem decembra. "El zero" će zvanično biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, a kada počne serijska proizvodnja, FAS će zaposliti još 1.400 radnika.

Kako RTS nezvanično saznaje, probni model novog "Fijatovog" vozila, sići će sa proizvodnih traka u Kragujevcu krajem decembra. Vozilo B-klase, radnog naziva "el zero", proizvodiće se u dve verzije. Zvanična promocija novog modela biće na sajmu automobila u Ženevi naredne godine.

U Fabrici automobila Srbija u Kragujevcu, u proizvodnji radi oko 1.100 radnika. Kada počne serijska proizvodnja novog vozila, posao će dobiti još 1.400 radnika.

U protekle dve i po godine rekonstruisana kompletna fabrika automobila u Kragujevcu, površine 1,4 miliona kvadratnih metara, od čega je 400.000 kvadratnih metara pod krovom fabrike.

U industrijskoj zoni Grošnica u Kragujevcu trenutno grade četiri fabrike koje će proizvoditi delove za Fijat - Džonson kontrol, Sigit, PMC i HTL.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');