Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Godina šumadijskih arhiva i mogućnosti u Kragujevcu – 2012.
 
 

Godina šumadijskih arhiva i mogućnosti u Kragujevcu – 2012.

sasa milenicNa dnevnom redu naredne, 34. redovne sednice Skupštine grada koja je zakazana za utorak, 6. decembar naćiće se predlog odluke o budžetu grada Kragujevca za 2012. godinu, predlog o proglašenju 2012. Godinom šumadijskih arhiva i mogućnosti Kragujevca, predlozi odluka o uspostavljanju saradnje između grada Kragujevca sa gradom Jerihonom i opštinom Stari grad Sarajevo, predlog odluke o ostvarivanju prava na roditeljski dodatak nezaposlenih porodilja, odluka o osnivanju privrednog društva Sportski centar «Park» d.o.o, predlozi pravilnika vezanih za rad komunalne policije i druge odluke koje prate tekuće poslove gradskih uprava – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika Skupštine grada, Saše Milenića.

Godišnjica istorijskog arhiva, Direkcije za urbanizam kao i mnogi značajni poslovi iz oblasti kulture i ličnosti od značaja za istoriju grada, pomenuću samo vajara Panića, naveli su nas da u 2012. godini inspiraciju potražimo u istorijskoj prošlosti i prestoničkoj tradiciji Kragujevca i Šumadije, ali samo kao inspiraciju za razumevanje poduhvata koji nam predstoje u narednoj godini. Pritom mislim na razvojne poduhvate koji doprinose privrednom razvoju, povećanju optimizma i rešavanju najtežih društvenih problema među kojima je problem nezaposlenosti najveći. Mislim na početak proizvodnje u «Fijatu», otvaranje «Plaza centra» i mnoge druge projekte koji u 2012. godini treba da donesu rezultate – istakao je Milenić.

Prema njegovom mišljenju, najviše pažnje za skupštinskom govornicom u utorak, trebalo bi da privuče odluka o budžetu grada za 2012. godinu kao i odluka o osnivanju privrednog društva Sportski centar «Park» koja predstavlja osnivački akt, odnosno uspostavljanje institucionalnog i formalno-pravnog okvira za upravljanje ovim sportskim kompleksom. Ideja je da model upravljanja ovim razvojnim resursom grada bude razvijen kroz javno-privatno partnerstvo.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');