Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac 13000 studenata se leči u Kragujevcu
 
 

13000 studenata se leči u Kragujevcu

doktorZdravstvena zaštita studenata Univerziteta u Kragujevcu, organizuje se u Studentskoj poliklinici, koja radi u okviru Doma zdravlja. U ovoj službi postoji oko 13.000 studentskih kartona, uključujući i deo univerzitetskog nastavnog osoblja. Studentska poliklinika jednom godišnje organizuje redovne sistematske preglede za studente prve i treće godine.

U Kragujevcu, kao jednom od četiri veća univerzitetska centra u Srbiji, od sredine osamdeseti godina, postoji i Studentska poliklinika. U ovoj ustanovi za svog izabranog lekara opredelilo se oko 13 hiljada studenata sa kragujevačkih fakulteta, a leče se i oni iz Kragujevca, koji su na studijama u nekom drugom mestu.

Studentska poliklinika, u osnovi pruža usluge samo iz opšte prakse, međutim, studenti, po potrebi mogu da dobiju i uput za specijalističke preglede u Domu zdravlja ili Kliničkom centru.

Da bi stekli pravo na lečenje u poliklinici, studenti moraju da imaju overenu zdravstvenu knjižicu. Zdravstvenom brigom pokriveni su svi nivoi visokoškolskog obrazovanja, pa u poliklinici mogu da se leče studenti državnih i privatnih fakulteta, kao i viših škola.

Pravo na lečenje u poliklinici imaju svi studenti do 26-te godine starosti, a ukoliko do tada ne završe studije, opredeljuju se za lekara u opštoj praksi.

Studentska poliklinika nalazi se u zdravstvenoj stanici broj 5 u Erdogliji, a radno vreme je, kao i u svim ambulantama od 7 do 20 sati.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');