Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prezentovana prva faza u izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom
 
 

Prezentovana prva faza u izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom

upravljanje otpadomDanas su prezentovani rezultati terenskih aktivnosti, ekipe preduzeća Envitech, društva za inženjering, usluge i posredovanje iz Beograda koje je nosilac aktivnosti na izradi lokalnog plana upravljanja otpadom za grad Kragujevac. Na prezentaciji su prisustvovali predstavnici Službe za zaštitu životne sredine, službe za komunalne poslove, predstavnici javnih komunalnih preduzeća koji su istovremeno mogli davati svoja zapažanja, primedbe i sugestije, a istovremeno i učestvovali u prvoj fazi izradi ovog plana.

Na današnjem sastanku nakon prikaza terenskih aktivnosti, uradili smo presek stanja, analizu i sumirali rezultate za fazu koja sledi u izradi lokalnog plana, a koja je podrazumevala obradu i usaglašavanje sa obrascima i uputstvima resornog ministarstva i Agencije za zaštitu životne sredine – rekao je Dragan Marinković, šef Službe za zaštitu životne sredine.

Lokalni plan upravljanja otpadom predstavlja plan aktivnosti u oblasti komunalnih delatnosti i zaštite životne sredine a u isto vreme proces i dokument koji precizno definišu prioriteti i plan aktivnosti za njihovu realizaciju. Cilj izrade ovog dokumenta je da se sagleda postojeće stanje, identifikuju generatori otpada, prostori degradirani otpadom, postojeći kapaciteti za sakupljanje i tretman pojedinih vrsta otpada kao i da se predlože pravni prioriteti, dinamika i mogući tretmani komunalnog otpada. Prema rečima Dragana Marinkovića, grad Kragujevac će izraditi svoj plan u narednih nekoliko meseci u saradnji sa Envitech-om, oslanjajući se na iskustva drugih lokalnih samouprava koji su već uradili plan uz modifikacije, sa ciljem izrade takvog plana koji će zadovoljiti sve zakonske obaveze ali i zaštititi interese građana u narednom periodu.

Prva faza u pripremi izrade lokalnog plana trajala je malo više od mesec dana, sledeća će trajati nešto kraće i onda sledi kooperacija sa komunalnim preduzećima, industrijom, zainteresovanim građanima u cilju dobijanja dokumenta koji će davati konkretne i praktične smernice kako će se otpadom sledećih deset godina upravljati u gradu Kragujevcu – rekao je Dušan Jakovljević, direktor preduzeća Envitech iz Beograda.

Pored predstavnika komunalnih preduzeća, udruženja, službe za zaštitu životne sredine, sastanku je prisustvovao Zoran Jovanović, član Gradskog veća za komunalnu privredu i Srđan Matović v.d. funkcije člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');