Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvoren Sabor poljoprivrednih proizvođača
 
 

Otvoren Sabor poljoprivrednih proizvođača

poljoprivredaU organizaciji Udruženja kulturnih stvaralaca sela Srbije «Zavičaj» i Grada Kragujevca, na «Šumadija sajmu» danas je otvoren Sabor poljoprivrednih proizvođača koji je okupio proizvođače i udruženja poljoprivrednika. Otvarajući Sabor, Saša Milenić, predsednik Skupštine grada podsetio je da je grad Kragujevac iz agrarnog budžeta koji je već nekoliko godina uzastopno najveći u Srbiji, finansirao programe podsticaja poljoprivredne proizvodnje ali i mnoge druge programe od vitalnog značaja za razvoj šumadijskog sela, uređivanje atarskih puteva, asfalt za svako selo, vodosnabdevanje, revitalizacija školskih objekata na seoskom području, ali je još važnije od toga bilo sačuvati seoske škole od gašenja.

Sa svešću da smo do sada uglavnom samo gasili požare i sprečavali rastakanje šumadijskog sela, čini mi se mnogo toga ukazuje da je taj proces zaustavljen i da smo se stabilizovali na jednom nivou od koga je osnovano planirati razvoj i napredak. To znači modernizaciju sela, stvaranje uslova za kvalitet života na selu koji postaje sve sličniji kvalitetu života u gradu, sa tendencijom da se u potpunosti izjednači – rekao je Milenić.

Sabor je u prepodnevnim satima otpočeo degustacijom specijaliteta nacionalne kuhinje koje su pripremile žene iz kragujevačkih udruženja i gošće iz «Udruženja ćena Srbije». Nakon svečanog otvaranja prikazan je film o «KG agraru» nakon čega se publici predstavila izvorna pevačka grupa «Drina» iz sela Badovinci u Mačvi.

U popodnevnom delu biće održana predavanja o značaju i tradiciji zadrugarstva u Srbiji i Evropi, voćarstvu i stočnoj hrani, a nastupiće i KUD «Svilen konac» iz Bagremara.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');