Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Privrednici se žalili guverneru
 
 

Privrednici se žalili guverneru

dejan soskicŠumadijski privrednici danas su imali prilku da o problemima u poslovanju razgovaraju sa guvernerom Narodne banke Srbije. Najviše zamerki prvrednici, pre svega oni koji izvoze svoj proizvode imali su na promenjljiv odnos dinara i evra. Velike kursne razlike sprečavaju domaće privrednike da planiraju poslovanje, a zbog oscilacija u godišnjim bilansima bele`e znatno manji profit.


Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić kazao je da se svi akteri u ekonomskom sistemu moraju uraditi svoj deo posla, ali i da je za većinu problema na koje se žale privrednici nadležna Vlada Srbije, a ne centralna banka. Ipak, Narodna banka pokušaće da poboljša komunikaciju sa privrednicima.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');