Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Smanjen broj nezaposlenih invalida
 
 

Smanjen broj nezaposlenih invalida

rasimMinistar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da je neophodno da se još dosta toga učini kako bi se otklonili najveći problemi osoba sa invaliditetom, medju kojima su zapošljavanje, obrazovanje, pristup informacijama i arhitektonske barijere. Posle posete Republičkom udruženju za pomoć osobama sa autizmom, Ljajić je novinarima rekao da je u proteklih godinu dana smanjen broj nezaposlenih osoba sa invaliditetom za 2.500 i da je na birou trenutno prijavljeno 17.500 invalida koji traže posao.

Povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra, Ljajić je rekao da je od maja 2009. godine i stupanja na snagu zakona o zapošljavanju i rehabilitaciji invalida, posao našlo 9.000 osoba koje imaju neku vrstu invalidnosti.

Prema njegovim rečima u protekloj godini proširen je krug korisnika prava na tudju negu i pomoć, i trenutno oko 32.000 dece dobija mesečni iznos od 22.000 dinara, a uvedeno je i pravo da jedan od roditelja prima novčanu naknadu u visini minimalne penzije.

"To ne postoji nigde u regionu i trebalo bi da doprinese da deca sa invaliditetom ostanu u svojim porodicama, a mi ćemo paralelno sa tim razvijati sve druge alternativne usluge", rekao je Ljajić.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');